«Ναι στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ» δηλώνει ο Νομάρχης Ευβοίας

-180* στροφή από την ομόφωνη αρνητική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
-«Θέλει να εξυπηρετήσει την ΑΓΕΤ»υποστηρίζει ο Β. Σπίθας.

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Νομάρχη Ευβοίας Θ. Μπουραντά και του μέλους της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Αλιβερίου Β. Σπίθα με αφορμή την «οβιδιακή» μεταστροφή του πρώτου στο θέμα της καύσης του RDF, αντιπαράθεση η οποία είχε έως και «υπονοούμενα» για … «εξυπηρέτηση» συμφερόντων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών.
Αφορμή για την αντιπαράθεση αυτή (στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ) αποτέλεσε τα όσα δήλωσε ο Θ. Μπουραντάς στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR (Λαμία) όπου «τάχθηκε υπέρ της καύσης σκουπιδιών στο Αλιβέρι» και «χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τις αντιδράσεις ορισμένων πολιτών»!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ο Νομάρχης Ευβοίας είπε:

«Υπέρ της καύσης σκουπιδιών τάχθηκε ανοιχτά ο νομάρχης της Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς. Παράλληλα μέσα από την εκπομπή Στέρεα Λόγια ενημέρωσε ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με επιχείρηση που λειτουργεί στο Αλιβέρι για την καύση rdf. Χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τις αντιδράσεις γύρω από τις συγκεκριμένες επενδύσεις απέδωσε τη στάση ορισμένων πολιτών στο έλλειμμα ενημέρωσης και στη δαιμονοποίηση της καύσης και συνέστησε ψυχραιμία με ενημέρωση και χωρίς συνθηματολογία.»

Αν και το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ επί του θέματος και έχει τοποθετηθεί ΑΡΝΗΤΙΚΑ, για την καύση RDF και σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Αλιβερίου μετά από εισήγηση του Θ. Μπουραντά οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΒΒ. Σπίθα.

Ο Β. Σπίθας κατηγόρησε το Νομάρχη Ευβοίας ότι «θέλει να εξυπηρετήσει τη δραστ6ηριότητα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ τώρα που καταργούνται οι Νομαρχίες και δεν έχει ανάγκη τις ψήφους της κοινωνίας του Αλιβερίου» και επισήμανε ότι «από την αρχή ήταν υπέρ της άποψης όμως ποτέ δεν την είχε ανακοινώσει δημόσια».
Επισήμανε δε, ότι «ο χρόνος που ο Θ. Μπουρνατάς έκανε αυτή τη δήλωσε έχει άμεση συνάρτηση με την νέα ηγεσία του Υπ. Περιβαλλοντος για να καίει τα σκουπίδια της Αττικής στο Αλιβέρι.

«Η Τοπική κοινωνία βρίσκεται σε επαγρύπνηση» τόνισε ο Β. Σπίθας «και το τελευταίο που περιμέναμε ήταν να βρει η ΑΓΕΤ σύμμαχο τον Νομάρχη Ευβοίας, με δημόσιες δηλώσεις υπέρ της καύσης».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Θ. Μπουρνατά που επετέθη κατά του Β. Σπίθα χαρακτηρίζοντας τον ως «εκπρόσωπο αντίπαλων συμφερόντων, που τοποθετείται αναλόγως σε ότι θέλει ο εκάστοτε εργοδότης του»!

Ο Νομάρχης Ευβοίας δήλωσε ότι «αυτές είναι προσωπικές απόψεις μετά από ενημέρωση που είχε για το θέμα (!) όμως αυτό δεν αλλάζει την αρνητική θ΄’εση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που έχει αποφασίσει σχετικά.
Μάλιστα ο Θ. Μπουραντάς είπε ότι ο «Β. Σπίθας τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του ως μεσολαβητή άλλης εταιρίας που ήθελε να κάνει το ίδιο στη Βιομηχανική περιοχή της Ριτσώνας» γεγονός που διέψευσε ο Β. Σπίθας.
Ακολούθησε ανταλλαγή απαξιωτικών χαρακτηρισμών του ενός προς τον άλλον και από ότι φαίνεται η αντιπαράθεση αυτή θα έχει και συνέχεια αν η ΑΓΕΤ επανέλθει ζητώντας εκ νέου τη γνωμάτευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με νέα δεδομένα, και ποια θα είναι η στάση του Νομάρχη τη δεδομένη στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *