ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ!!!

“Σε γενικό πολιτικό επίπεδο, οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν μήνυμα πολιτικής σταθερότητας και παράλληλα ζητούν από εμάς να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να επιμείνουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από τη δύσκολη κατάσταση. Παράλληλα, η ΝΔ που βιάστηκε να πανηγυρίσει στον πρώτο γύρο, θα πρέπει να επανεξετάσει τη στρατηγική της, καθώς το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν βρήκε ανταπόκριση.
Σε επίπεδο περιφέρειας, χαιρετίζουμε την εκλογή του Κλέαρχου Περγαντά και συγχαίρουμε τον ίδιο και το συνδυασμό του, με την προσδοκία να εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό της περιφέρειας και του νομού μας ειδικότερα.
Στην Εύβοια, είχε την πλειοψηφία μέχρι τέλους, η μικρή όμως διαφορά πρέπει να προβληματίσει.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς εκλέξαμε μόνο δύο από τους οκτώ δημάρχους με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.
Οι ευθύνες βαραίνουν πολλούς. Ανάμεσα τους και αυτοί που προέταξαν προσωπικές στρατηγικές. θα περιμένω τα συμπεράσματα και τον καταλογισμό ευθυνών που φαντάζομαι ότι θα κάνει η νομαρχιακή επιτροπή του νομού. Ωστόσο, για να μην την αδικήσω, υπαρκτές είναι οι ευθύνες, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφίων και ειδικότερα όσων ασχολήθηκαν με το νομό μας. Είτε αυτές αφορούν στην επιλογή των προσώπων είτε στην καθυστέρηση των διαδικασιών ή και στον τρόπο που χειρίστηκαν και αντιμετώπισαν αυτούς εκ των υποψηφίων που δεν πήραν τελικά το χρίσμα.
Σε κάθε περίπτωση, θα μεταφέρω τις απόψεις μου στο Γραμματέα του κινήματος, ώστε παρόμοια λάθη να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους εκλεγμένους δημάρχους του Καλλικράτη και τους διαβεβαιώνω ότι προσβλέπω σε καλή συνεργασία μαζί τους για το καλό των δημοτών. Προσωπικά, θα βοηθήσω όσο μπορώ τα δίκαια αιτήματά τους, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση-άλλωστε οι περισσότεροι δήλωναν προεκλογικά ανεξάρτητοι-ενώ ταυτόχρονα, θα ασκώ κριτική και έλεγχο σε κάθε ενέργειά τους, που κατά τη γνώμη μου δεν προάγει το δημόσιο συμφέρον.
Τέλος, για το μεγάλο θέμα της αποχής, είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να προβληματίσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Πίστευα και πιστεύω ότι οι όποιες αλλαγές προέρχονται μέσα από τη συμμετοχή μας και όχι αφήνοντας άλλους να αποφασίζουν για μας. Πέρα όμως από αλήθειες που ακούγονται ίσως κοινότυπες, η συμμετοχή των πολιτών εξασφαλίζεται, όταν τα κόμματα είναι δημοκρατικά, έχουν ρίζες στην κοινωνία και οι πολίτες αισθάνονται ότι αυτό που γίνεται τους αφορά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *