Εγκλωβίστηκε στα δικά του λάθη…..o Δημ. Αναγνωστάκης και «έχασε» την παρτίδα!

– Στο ίδιο «μοτίβο» με την επόμενη μέρα 
της ήττας από το Ζεμπίλη και σήμερα!
Εξαπολύοντας «μύδρους» κατά πάντων και καταγγέλλοντας εργολαβικά συμφέροντα χωρίς όμως να γίνει συγκεκριμένος (sic!) ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε και επίσημα την «απόσυρση» του από την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου αφού δεν κατόρθωσε να καταρτίσει συνδυασμό ούτε πέτυχε να «συνεργαστεί με τους Κουκουβίνο – Φραντζή και Βλαχογεώργο, αφού έβαλε ως προαπετούμενο «να είναι αυτός ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου»!
Στο ίδιο «μοτίβο» με την επόμενη μέρα της ήττας από τον Θαν. Ζεμπίλη, απέδωσε τα πάντα σε «στα σκοτεινά κομματικά και άλλα συμφέροντα που τον πολεμούν και τότε και τώρα» αφού ο ίδιος δεν ενέδωσε ποτέ στις «ορέξεις» τους (sic!) και τα πολέμησε μέχρις εσχάτων, προφανώς θέλοντας να «καλύψει» τις προσωπικές του ευθύνες στην διαχείριση της υποψηφιότητά τους και τις λάθος αποφάσεις που πήρε.
Αν και προσπάθησε να δημιουργήσει «αυτοδιοικητικό κλίμα» εν τούτοις οι κατά καιρούς «εξαγγελίες» αποδείχθηκαν» πλαστές αφού ο ένας μετά τον άλλον οι … «συνάδελφοι» του αποχωρούσαν μεταπηδώντας είτε προς τον Χρ. Παγώνη είτε προς το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο μένοντας με ένα «σκληρό πυρήνα» είκοσι (20) περίπου ατόμων ως υποψηφίων!
Ήδη είχαν «απομακρυνθεί» της υποψηφιότητας οι στενοί του συνεργάτες στους οποίους είχε μοιράσει «θέσεις – δόξα – και χρήμα (μισθός δηλαδή)» με πρώτο και καλύτερο το Σταύρο Πετράκη που από νωρίς βγήκε από το κάδρο, για να μη χρεωθεί(μελλοντικά) την επερχόμενη αποτυχία!
Ο μόνος που έμεινε δίπλα του ως το τέλος ήταν (και προς τιμήν του) ο Γιώργος Μπαντούνας τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαιτέρως ενώ από την παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τον ακολούθησε κανένας γεγονός χαρακτηριστικό της «αποσύνθεσης» εκ των έσω που υπήρχε από την αρχή!
Αξιοσημείωτο της τελευταίας παρουσίας του (προς το παρόν) στους δημοσιογράφους ο Αναγνωστάκης δεν δίστασε να «αποκηρύξει» το ΠΑΣΟΚ του σήμερα το οποίο είναι «κατώτερο των περιστάσεων και εγκλωβισμένο εν μέσω συμφερόντων» ενώ «απείλησε» αυτούς που τον πολέμησαν ότι «στις εκλογές θα πάρουν το μάθημά τους»!
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης έχουν ως εξής:

 Εκλογική αποστασιοποίηση
«Δεν θα συμμετέχουμε στις εκλογές… Εμείς δεν ψάχνουμε εναγωνίως να βρούμε ρόλο, αλλά θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι στους πολίτες. Εμείς θέλαμε να συγκροτήσουμε ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο νίκης και όχι ένα ψηφοδέλτιο διαμαρτυρίας…. Δε θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς που το 2006 οδήγησαν την παράταξη στην ήττα. Διαφοροποιούμαστε ηθικά…»

Καμία εμπλοκή με εκλογές
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο, πως δεν πρόκειται σε αυτές τις εκλογές να συμπράξει σε άλλο ψηφοδέλτιο, ούτε θα υπάρξει συναλλαγή με άλλον συνδυασμό και αυτό αφορά και το βαθμό της Περιφέρειας, θέλοντας να διαλύσει τα σύννεφα των φημών, που τον ήθελαν να κατεβαίνει υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Μπουραντά. Μάλιστα τόνισε «Κανένας δε μπορεί να με μαζέψει… γιατί ακούστηκε ότι θα με βάλουν υποψήφιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να με μαζέψουν…».

“Χλιαρά τα ψηφοδέλτια στο Δήμο Χαλκίδας”
Ασκώντας κριτική στα ψηφοδέλτια και τα ονόματα υποψηφίων, που ως τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί για το νέο Δήμο Χαλκίδας, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης τόνισε πως «μια μεγάλη μερίδα πολιτών δεν εκφράζεται μέχρι στιγμής από τα ψηφοδέλτια που έχουν ανακοινωθεί….»

Τα εργολαβικά συμφέροντα και το μήνυμα του Αναγνωστάκη
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης έστειλε και το μήνυμά του λέγοντας πως «Τα εργολαβικά συμφέροντα, με τα οποία συγκρουστήκαμε κατά τη δική μας δημοτική περίοδο και έπαιξαν ρόλο στην ήττα μας, το 2006, θα συνεχίσουμε να τα πολεμάμε. Αν αυτά εκφράζονται σε ψηφοδέλτια, δε θα μείνουμε αμέτοχοι, θα μας βρούν απέναντι…»

Δεν παραδίδει τα όπλα…
Ο πρώην Δήμαρχος Χαλκίδας δήλωσε πως δεν κατεβάζουν τη σημαία, θα συνεχίσουν να έχουν ενεργή παρουσία για τα ζητήματα του Δήμου και όσο μπορούν θα διατηρούν και τα γραφεία της παράταξης.

Για ΠΑΣΟΚ
Σκληρός στην κριτική του για το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «Δεν με εκφράζει αυτό το ΠΑΣΟΚ, όπως το κατάντησαν, όμηρο εκβιασμών και συμφερόντων…. Να το ‘λουστούν’… Παρ’ όλα αυτά δεν τους χαρίζω την κομματική μου ταυτότητα, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν τους ανήκει. Αν μου τη ζητήσουν, τους τη χαρίζω. Αν έχουν τα κότσια ας μας διαγράψουν όλους από όλη την Εύβοια, που αντιδράσαμε σε τέτοιου είδους λογικές εκβιασμών…. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν υγιείς χώροι για να δραστηριοποιηθεί κάποιος και να προσφέρει, όπως της οικολογίας ή της αριστεράς…»
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του σίριαλ της απόδοσης στήριξης σε έναν εκ των δύο αντρών, το ΠΑΣΟΚ τους είπε «βρείτε τα ή θα στρίψουμε το νόμισμα….»

Δεν επήλθε καμία συνεργασία
Ο λόγος που δεν υπήρξε τελικά καμία συνεργασία με άλλο συνδυασμό, παρά τις επικοινωνίες και τις επαφές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες τόσο με τον Σάκη Κουκουβίνο, όσο και με το Συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου, κ.Φραντζή και του Γιώργου Βλαχογιώργου, ήταν εκτός των πολιτικών διαφορών, επί της ουσίας, ποιος θα είναι ο πρώτος(!) μεταξύ ίσων….
Σ’ ότι αφορά το Χρήστο Παγώνη, αναφέρθηκε στη συνάντησή τους που είχε γίνει, χωρίς θετική εξέλιξη και υποστήριξε πως όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έγινε καμία προσπάθεια από πλευράς Παγώνη για συνάντηση, παρά το γεγονός ότι το «σχολείο μου είναι δίπλα στο σπίτι του… όποιος ήθελε μπορούσε να με βρει…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *