η ΚΝΕ για το σχολείο

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας χαιρετίζει τους δεκάδες μαθητές από τα γυμνάσια και λύκεια της Χαλκίδας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συντονιστικού την περασμένη Πέμπτη συμπαραστεκόμενοι στους συμμαθητές τους από το 1ο λύκειο που σέρνονται στα δικαστήρια επειδή αγωνίζονται για μια καλύτερη Παιδεία.
Παράλληλα συμπαραστεκόμαστε στην πάλη των μαθητών, των γονιών και των καθηγητών από το 3ο, 6ο, και Εσπερινό Γυμνάσιο που διεκδικούν το αυτονόητο, ασφαλείς αίθουσες για τους μαθητές.
Η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε από το πουθενά στα σχολεία της Χαλκίδας. Υπάρχει πανελλαδικά και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που απαξιώνει τη Δημόσια Παιδεία.
Τεράστιες ευθύνες έχουν ο Νομάρχης κ. Μπουραντάς και ο Δήμαρχος κ. Ζεμπίλης που είχαν στα χέρια τους το πόρισμα του ΟΣΚ για την ακαταλληλότητα του κτιρίου και από το 2008 μέχρι το 2010 δεν έκαναν τίποτα.
Η ΚΝΕ καλεί μαθητές, γονείς και καθηγητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Είναι ευθύνη του κράτους να βρει άμεσα ασφαλή στέγη για τους μαθητές του 3ου, 6ου και εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας.
Είναι ψέματα ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Χρήματα υπάρχουν!
F     Είναι τα δεκάδες δισεκατομμύρια που έδωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις τράπεζες.
F     Είναι τα δεκάδες δισεκατομμύρια που χαρίζονται στους μεγαλοβιομήχανους και τους εφοπλιστές μέσω των φοροαπαλλαγών.
F     Είναι ο πλούτος που παράγουν καθημερινά στα εργοστάσια οι εργάτες και τον καρπώνεται μια χούφτα οικογένειες καταδικάζοντας τα δικά μας παιδιά να κάνουν μάθημα σε κτίρια έτοιμα να γκρεμιστούν, σε αποθήκες και κοντέινερ.
ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ.
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ!
ΛΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *