Νέος κύκλος αντιπαράθεσης

-Βάζουν την Δημοτική Αγορά στο Ειδικό Αναπτυξιακό!
-Ο Μαρκόπουλος αφήνει αιχμές και υπονοούμενα για τον Θ. Μπουραντά!
-«Θέλουμε να αναβαθμίσουμε αισθητικά την πόλη» υποστήριξε ο Θ. Ζεμπίλης

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου Χαλκιδέων για την ένταξη του έργου της Δημοτικής Αγοράς στο Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ στην «μέση μπήκε και ο υποψήφιος βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος με σκληρές φράσεις, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για τον Νομάρχη Εύβοιας.

Ο Νομάρχης Εύβοιας με επιστολή του «κατηγορεί» για αδιαφορία στην άμεση χρηματοδότηση των αναγκών των πλημυρόπληκτων περιοχών, αλλά σχολιάζει και ως απαράδεκτη την ένταξη του έργου της Δημοτικής Αγοράς στο Ειδικό Αναπτυξιακό που χρηματοδοτεί υποδομές που έχει ανάγκη η Εύβοια.
«Αν και είχαν υποσχεθεί πόρους από το Υπ.Πολιτισμού (όπως είχε ανακοινώσει ο Κ. Μαρκόπουλος) εντάσσουν το έργο σε ένα πρόγραμμα που πρέπει να χρηματοδοτήσει υποδομές», αναφέροντας χαρακτηριστικά (στο Ράδιο 1- 98,1) ότι «κάλλιστα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η υποστύλωση της διαβρωμένης παραλίας της Χαλκίδας και το επικίνδυνο λιμάνι».
Απαντώντας ο Θ. Ζεμπίλης για το θέμα χαρακτηρίζει «προσχηματικό το σχόλιο για την Δημοτική Αγορά» διότι όπως επισημαίνει «αν ήθελε ο Νομάρχης Εύβοιας την κατασκευή του έργου της παραλίας της Χαλκίδας θα το είχε αναφέρει στις επιστολές- κατάλογο έργων για την Εύβοια που έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία, όμως δεν το έχει κάνει».
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων χαρακτήρισε το έργο της Δημοτικής Αγοράς ως «έργο ζωτικής σημασίας, που θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης εν όψει μιας γενικότερης αναβάθμισης που επιχειρείται από τον Δήμο με έργα ανάπλασης σε αρκετά σημεία. Άλλωστε μπορεί και ο Νομάρχης Εύβοιας μαζί μας να διεκδικήσει χρήματα από κεντρικούς πόρους για την παραλία της Χαλκίδας και το λιμάνι» υποστήριξε ο Θ. Ζεμπίλης λέγοντας ότι «για τα έργα αυτά αρμόδιο είναι τι Λιμενικό Ταμείο που έχει κάνει και τις σχετικές μελέτες του έργου».
Στην «μέση» της αντιπαράθεσης μπήκε και ο Κ. Μαρκόπουλος που με ανακοίνωσή του «επιτίθεται» στον Θ. Μπουραντά (για μία ακόμη φορά) με κριτική αλλά και «υπονοούμενα» που προφανώς θα ανοίξουν έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ανδρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *