Στη Νομαρχία οι ευθύνες!

-Δεν τήρησε τη δέσμευση και φρέναρε την κατασκευή του νέου νοσοκομείου!

Αποκαλυπτικό είναι το δελτίο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτη στο οποίο «αποκαλύπτεται» ότι «η Νομαρχία της Εύβοιας είναι υπεύθυνη για την αναστολή εκτέλεσης του έργου του Νέου Νοσοκομείου, διότι δεν έχει παραχωρήσει (όπως είχε δεσμευθεί) αντίστοιχο οικόπεδο για τη δημιουργία Πεδίου Βολής!

Συγκεκριμένα, ο Συμεών Κεδίκογλου αναφέρει στο Δελτίο Τύπου τα εξής:

Σχετικά με το Νοσοκομείο Χαλκίδας, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι είναι θετικά διακείμενος. Ωστόσο, και για τυπικούς λόγους, εκκρεμεί η υποχρέωση της Νομαρχίας Εύβοιας για ανεύρεση και κατασκευή πεδίου βολής σε άλλη θέση, καθώς υπάρχει δεσμευτική υπουργική απόφαση, με την οποία παραχωρείτο το ακίνητο στη Νομαρχία υπό αυτή την προϋπόθεση. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Β΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ πρόκειται να στείλει επιστολή στο Νομάρχη επισημαίνοντας τη συμβατική υποχρέωση της Νομαρχίας, ώστε και αυτή με τη σειρά της να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση εξέλιξη του έργου. Κατά τη συνάντηση πάντως διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό κώλυμα και ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα της Εύβοιας οδεύει προς οριστική επίλυση.

Με αφορμή αυτήν την εκκρεμότητα, ο ανάδοχος του έργου «εισπράττει μηνιαίως περισσότερα από 100.000 ευρώ «ως ποινική ρήτρα για τη μη έναρξη των εργασιών» αφού δεν μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου με ευθύνη του Δημοσίου (Νομαρχία) ενώ σοβαρές είναι οι ευθύνες του Δ. Αβραμόπουλου που προχώρησε στη δημοπράτηση και ανάθεση του έργου χωρίς να υπάρχει στην ουσία οικόπεδο!

Ακόμη όμως, η Νομαρχία της Εύβοιας δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της ως προς την «υπ’ ευθύνη της « εμπλοκή του θέματος, αφού ο Π. Μπεγλίτης είναι σαφής ως προς την απάντησή του: «πρέπει να εκπληρωθεί η συμβατική υποχρέωση της Νομαρχίας για να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση εξέλιξη του έργου».

Η Νομαρχία Ευβοίας πλέον πρέπει να αναλογισθεί τις μεγάλες ευθύνες της που έχει στο θέμα που εκτός της αναστολής εκτέλεσης του έργου επιβαρύνει τους φορολογουμένους πολίτες με 100.000 ευρώ ανά μήνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *