Στο συρτάρι η Αρέθουσα!

….παρά τις υποσχέσεις Σαμαρά εκτός λίστας έργων του Υπουργείου Πολιτισμού!

-Σύσκεψη για δυναμική διεκδίκηση.

Εκτός του ΕΣΠΑ η ανακατασκευή του κτιρίου της Αρέθουσας αφού το Υπουργείο Πολιτισμού δεν προωθεί το έργο και το «κρατάει στο συρτάρι» σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θ. Ζεμπίλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό. Παρουσία του Νομάρχη Θ. Μπουραντά, βουλευτών της Εύβοιας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ζήτησε «συμπαράταξη» για διεκδίκηση και επίτευξη του στόχου που είναι «η ένταξη του κτιρίου της Αρέθουσας για ανακατασκευή και δημιουργία Ευβοϊκού Πολιτιστικού Πολυχώρου» στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Παρά τις «υποσχέσεις που είχε δώσει στο Θ. Ζεμπίλη ο ίδιος ο Υπ. Πολιτισμού Αντ. Σαμαράς για ένταξη του έργου, εν τούτοις δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των έργων του Υπουργείου» και θα χαθεί η τελευταία ευκαιρία για την ανάδειξη του κτιρίου της Αρέθουσας.
«Θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους» δήλωσε ο Θ. Ζεμπίλης «διαφορετικά δεν έχουμε λόγο ύπαρξης». Θέλοντας με αυτόν το σχολιασμό να αναδείξει τη σοβαρότητα του θέματος. Η ανάδειξη του κτιρίου της Αρέθουσας σε «σύμπλεγμα» με το κτίριο Γεωργιάδη (ιδιοκτησίας Νομαρχίας) αποτελεί για τη Χαλκίδα αλλά και την Εύβοια ολόκληρη σημείο αναφοράς για τη δημιουργία ενός Πολιτιστικού Πολυκέντρου με μουσείο και χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν οι «άρχοντες» μας είναι το γεγονός ότι «τις σημαντικές διεκδικήσεις πρέπει να τις φτάνουν μέχρι τέλους», δηλαδή την επίτευξη του στόχου και όχι μόνο να φωνάζουν στην αρχή και μετά να τα παρατάνε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *