Στον «κατ’ εξοχήν ρυπαντή» της περιοχής του Δήμου Μεσσαπίων, την εταιρεία ΛΑΡΚΟ (!), απευθύνεται ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων Γιάννης Μπουροδήμος, για την διενέργεια γεωτρήσεων με τα μηχανήματα της εταιρείας προς εύρεση υδάτινων πόρων στις θέσεις «Κούρου Σπηλιά» και «Καταβόθρα»!
«Η χρηματοδότηση του έργου και η εκτέλεση θα γίνει από τη ΛΑΡΚΟ» ανέφερε στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο ο Γιάννης Μπουροδήμος, προκαλώντας την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης και του επικεφαλής Γιώργου Ψαθά, που χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως «επαιτεία» προς την ΛΑΡΚΟ που όλα αυτά τα χρόνια έχει ρυπάνει ανεξέλεγκτα και με σοβαρές συνέπειες την ευρύτερη περιοχή!
Συμπαραστάτη στην πρότασή του ο Γιάννης Μπουροδήμος, βρήκε τον Σπ. Ραπτάκη από την ελάσσονα αντιπολίτευση που θέλησε να υποβαθμίσει τις ρυπογόνους ενέργειες της ΛΑΡΚΟ, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ρυπαίνουν», ενώ υποστήριξε την άποψη ότι «και ο Βούδας (sic!) να μας φέρει νερό, θα πρέπει να το επικροτήσουμε».
Η πρόταση αυτή του Γιάννη Μπουροδήμου έχει προφανείς στόχους και σκοπούς «τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης της Μεσσαπίας» και την μετατροπή της ΛΑΡΚΟ από κύριο ρυπαντή σε «τοπικό ευεργέτη της περιοχής»!
Εκτός από τον Γ. Μπουροδήμο και τον Σπ. Ραπτάκη υπέρ της πρωτοφανούς αυτής πρότασης τάχθηκαν και οι κοι Λαφαζάνης και Πολυζώης, πρόσωπα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την εταιρεία ΛΑΡΚΟ και που διαχρονικά έχουν προσπαθήσει ως «εκπρόσωποι» της εταιρείας να την υποστηρίξουν.
Είναι προφανές ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να προσφύγει στο αρμόδιο υπουργείο (ΥΠ.ΕΚΑ) για να διεκδικήσει πόρους και έργο για την ύδρευση της περιοχής και παράλληλα να κινηθεί κατά της ΛΑΡΚΟ για τα περιβαλλοντικά «εγκλήματα» στην περιοχή και όχι μόνο αφού αυτά είναι διαρκή και έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα!
Αντί, λοιπόν, ο Γιάννης Μπουροδήμος και οι συνεργάτες του να προσπαθούν να εμφανίσουν την εταιρεία ως «τοπικό ευεργέτη», παραγράφοντας ταυτόχρονα όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχει διαπράξει, να ξεκινήσουν άμεσα τις ενέργειες που προβλέπεται από την νομοθεσία και να «υποχρεώσουν» την εταιρεία να προβεί άμεσα στις αποκαταστάσεις του περιβάλλοντος αφενός και αφετέρου να εκμηδενίσουν τις ενέργειες που μέχρι σήμερα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το οικοσύστημα της περιοχής με πρώτο και σημαντικότερο «την ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής»!