– «Προσκλητήριο» για συγκρότηση ψηφοδελτίου στις Νομαρχιακές Εκλογές.
– Με ηπιότητα, η κριτική προς τον Θ. Μπουραντά.
Μετά από συχνές αναφορές του στα προβλήματα της Εύβοιας και τις προτάσεις του για την επίλυσή τους, ο Β. Κεδίκογλου «άνοιξε» τα χαρτιά του και υπέβαλλε «πρώιμα» εκδήλωση ενδιαφέροντος για υποψηφιότητα στις ερχόμενες Νομαρχιακές εκλογές.
Με ήπιους τόνους αναφέρθηκε στο Νομάρχη Ευβοίας Θ. Μπουραντά με τον οποίο εδώ και αρκετό καιρό έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του μετά από μακρά περίοδο σκληρής αντιπαράθεσης λέγοντας μόνο ότι «δεν είναι αρκούντως σκληρός για να είναι Νομάρχης»!
Στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο Β. Κεδίκογλου τόνισε τη διαφορετικότητα του ίδιου εγχειρήματος (2006) τότε και σήμερα και δήλωσε εκ νέου ότι η «τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις και την ανταπόκριση των πολιτών και των υποψηφίων πολιτικών.
«Η Εύβοια έχει Νομάρχη μέχρι το 2010 και αυτό θα το σεβαστούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Κεδίκογλου διαχωρίζοντας ταυτόχρονα και τη σχέση με τον υιό βουλευτή της Ν. Δ. Σίμο Κεδίκογλου υποστηρίζοντας ότι οι «κομματικές και άλλες ταυτότητες θα μπουν στο ράφι»!
Το κεντρικό σύνθημα του Β. Κεδίκογλου είναι η «δυναμική διεκδίκηση των συμφερόντων της Εύβοιας» ποντάροντας βεβαίως στο «πολιτικό βάρος και την εμπειρία» που διαθέτει ο ίδιος και την οποία προφανώς θα εκμεταλλευτεί για να «ανοίξει» τις πόρτες της Κεντρικής Εξουσίας.
Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι στην ερχόμενη πολιτική αυτοδιοικητική περίοδο η “Εύβοια” πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα και ο προσδιορισμός “Ευβοιώτης” περιεχόμενο.
“Οι Ευβοιώτες να πάρουμε την τύχη της όμορφης πατρίδας μας στα χέρια μας, να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας. Να αναδείξουμε μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, πραγματικό αιρετό άρχοντα, να έχει λόγο για όλο το Κοινωνικό γίγνεσθαι στο νομό. Να φροντίσει την εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας από την πλευρά του κοινωνικά αδικούμενου” επισήμανε.
Ανέφερε ακόμα ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να καλύψει διαδημοτικές αναγκαιότητες, όπως:
1. Να φροντίσει ζητήματα ευρυτέρου – υπερδημοτικού ενδιαφέροντος προετοιμάζοντας και παραχωρώντας τη θέση της σε νέους οργανισμούς.
2. Να ασχοληθεί με τον εκσυγχρονισμό και τις ανάγκες της ευβοϊκής παραγωγής τόσο αγαθών – γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση – όσο και υπηρεσιών τουρισμός, υγεία, πρόνοια προωθώντας τις αναγκαίες υποδομές στην τοπική κλίμακα.
3. Να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στην εκπαίδευση εφαρμογής Τ.Ε.Ι., Ναυτική Ακαδημία, Ι.Ε.Κ. κ.λ.π. Η μέριμνα για την εκπαίδευση να είναι κύριο στοιχείο κοινωνικού ενδιαφέροντος.
4. Οι υπηρεσίες να απολαμβάνουν το δέοντα σεβασμό και ο πολίτης την προσήκουσα αναγνώριση και εξυπηρέτηση.
5. Να προωθήσει αυτοτελώς, αλλά κυρίως διεκδικώντας από το Κέντρο τη βασική υποδομή εγκαταστάσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών.
6. Να εδραιώσει στη συνείδηση του μέσου Ευβοιώτη το δόγμα “δίδω ίνα δίδεις” και ήδη η Εύβοια έδωσε πολλά.
Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε το αίτημά του, να του εμπιστευθεί ο λαός τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και διατύπωσε κάλεσμα για τη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού πολιτικού κινήματος στην υπηρεσία του τόπου, με σκοπό την ανάπτυξη της Εύβοιας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα πτυχία και οι σπουδές όσο ο κοινός νους, που κυρίως λείπει ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται η κομματική ταυτότητα και η εξάρτηση.