Στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα “τα Νέα” το Σάββατο 22/5/2010,έχει τίτλο “Νέα μέτρα τον Ιούλιο” και αναφέρει “Η τρόικα επιμένει για μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα” και το Σάββατο 5/6/2010 “Νέα μέτρα το Νοέμβριο”,”προς πλήρη περικοπή δώρων και επιδόματος αδείας στο δημόσιο”.
Η κρίση στην Ελλάδα μόλις άρχισε..
Χιλιάδες συμπολιτών μας διαδήλωσαν στους δρόμους κι έπεται συνέχεια..
Αγανάκτηση,οργή και θυμός..
Η παθογένεια της Ελληνικής οικονομίας της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας μας είναι ο (μόνος😉 ένοχος ή οι “αγορές ψάχνουν κάπου να φορτώσουν τη χασούρα απο τα τοξικά ομόλογα που οι “ίδιες” δημιούργησαν?
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει διαμορφωθεί και σταθεροποιηθεί περίπου στο 120% του ΑΕΠ εδώ και τριάντα χρόνια,τι άλλαξε ξαφνικά;
Υπολογίζεται ότι με τις περικοπές θα εξοικονομηθούν 40 δις,το ερώτημα που μπαίνει λοιπόν, είναι εάν τα τόσο σκληρά μέτρα που πάρθηκαν για μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου τομέα ήταν αναγκαία και απαραίτητα την ώρα που χάνονται 5 δις το χρόνο απο το λαθρεμπόριο καυσίμων,η φοροδιαφυγή αγγίζει τα 60 δις κατ’ έτος (τελευταίες εκτιμήσεις),σε δις υπολογίζεται και η μη είσπραξη του ΦΠΑ ενώ παράλληλα η φορολογία στα κέρδη των τραπεζών είναι μόνο 7% και οι φοροαπαλλαγές στις διάφορες προνομιούχες ομάδες συνεχίζουν και είναι προκλητικές (58 τον αριθμό μόνο για τους εφοπλιστές) κλπ.
Ένα ικανό κράτος και μια ικανή Ευρωπαική Ένωση βασίζονται στο χαμήλωμα το βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και την εξαθλίωσή τους για να τα βγάλουν πέρα(;).
Τόσα μεγάλα κεφάλια σε υπουργεία ,οργανισμούς,επιτροπές,αυτή τη τόσο “προσοδοφόρα” και σοφιστικέ λύση βρήκαν;
_Να οδηγήσουν τα μεσαία στρώματα(40%) σε μια ιδιότυπη φτώχεια;
_Να μετατρέψουν τη γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 ευρώ;
_Να φτάσουν την ανεργία στο 15% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (επίσημα στοιχεία εκ των οποίων το 30% είναι νέοι);
_Να διώξουν τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό; Ήδη 80000 πτυχιούχοι έχουν φύγει στο εξωτερικό.
_Να οδηγήσουν τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού σε εξαθλίωση;
Δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τα δύο κόμματα εξουσίας συγκεντρώνουν μαζί μόνο το 45% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 36%.Σε πιο πρόσφατη έρευνα και στο ερώτημα ποιό κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση το 67% απαντά:κανένα.
Σε αυτό,το νέο,οικονομικό πλαίσιο,οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας,που έχουν υποστεί τις πρόσφατες αλλαγές,με μέσο όρο μισθού τα 1000 ευρώ και με σκληρές συνθήκες εργασίας σε ένα ήδη δύσκολο χώρο συνεχίζουν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους σε όλο και πιο αντίξοες συνθήκες.
Ένα Ν