Με αφορμή την γκάφα της «κατά λάθος» κλήσης – μέσω ανακοίνωσης στον Τύπο αλλά και τηλεφωνικής πρόσκλησης από την γραμματεία – από τον Περιφερειάρχη κ. Περγαντά για συνάντηση εργασίας, και ανταπόκρισης του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων Εύβοιας κατά την επίσκεψή του στην Νομαρχιακό Μέγαρο Χαλκίδας που πραγματοποιήθηκε στις 10/2/2011, που τελικά απεδείχθη πως ήταν Παραταξιακή Σύσκεψη του συνδυασμού του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας και επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας» κ. Νίκος Στουπής δήλωσε:
«Προφανώς τα λάθη ή οι παρανοήσεις είναι ανθρώπινο στοιχείο και δικαιολογήσιμο , ιδιαίτερα αν αφορά υπαλλήλους, και επί αυτού δεν τίθεται θέμα , ανεξάρτητα της όποιας ταλαιπωρίας υπέστη-σαν, ιδιαίτερα αυτοί ,που προέρχονται από τις απομακρυσμένες Περιοχές.
Το σοβαρό της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης άνοιξε άθελά του το μέγα δημοκρατικό θέμα της έστω και άτυπης λειτουργίας οργάνου των Περιφερειακών Συμβούλων και εκπροσώπων των Παρατάξεων σε επίπεδο Νομαρχιακής Ενότητας σαν μέτρο ενίσχυσης των δημοκρατικών διαδικασιών στην λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, της συλλογικότητας και αποτελεσματικότητας του, σαν αντισταθμιστικό μέτρο στην αντιδημοκρατική πρόβλεψη του Καλλικράτη να προβλέπει το ανεξέλεγκτο της Διοίκησης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα μέσω των Αντιπεριφερειαρχών.
Πολιτικό είναι το θέμα και αφορά τον κ. Περγαντά να λειτουργήσει ως επικεφαλής του όλου Συμβουλίου και όχι ως απλός ηγέτης της πλειοψηφούσης παρατάξεώς του, όπως λειτούργησε σήμερα. Να βρίσκει τον επιπλέον χρόνο για συναντήσεις όχι μόνο με την θρησκευτική ηγεσία ενός Νομού ( θεμιτό) αλλά πρωτευόντως για την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας της οποίας προΐσταται. Να διαλέγει την διαβούλευση με την μειοψηφία, ιδιαίτερα αν καθυστερεί να συγκαλέσει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η πρόταση της παράταξής μας για το συγκεκριμένο θέμα, που του έχει διαβιβαστεί ανάμεσα σε άλλες με το έγγραφο «Για μια δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου» βρίσκεται στο συρτάρι του.
Ιδού η ρόδος!
Έτσι θα πείσει και όλους εμάς της μειοψηφίας που βρεθήκαμε συνεπείς στο ραντεβού μας επειδή ακριβώς το βρήκαμε « πολύ ωραίο».
Θα αποδείξει πως «μπορεί να το κάνει και αληθινό;».